Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Δεν έχετε φίλους; 5 πιθανές αιτίες και συμβουλές

Μήπως είστε σε αυτό το σημείο της ζωής σας που αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε φίλους;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να έχουν πρόβλημα να κάνουν φίλους. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τις πιο κοινές αιτίες.

Για να δημιουργήσετε σταθερές και μόνιμες φιλίες, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τι σας εμποδίζει. Αυτές μπορεί να είναι εσωτερικές αιτίες (όπως η προσωπικότητά σας ή το ποιοι είστε) και εξωτερικές (περιστάσεις ή πλαίσιο).

Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα που κάνουν την ερώτηση «Γιατί δεν έχω φίλους;» θα σας δείξουμε μερικές πιθανές αιτίες που θα σας βοηθήσουν να το καταλάβετε.

1) Φοράτε παπούτσια με δάχτυλα

Εννιά στους δέκα ανθρώπους που φοράνε τέτοια παπούτσια δεν έχουν φίλους. Λογικό είναι λοιπόν να μην έχετε ούτε εσείς. Ένας στους δέκα τέτοιους ανθρώπους έχει φίλους που φοράνε και αυτοί παπούτσια με δάχτυλα. Ένα πρώτο «βήμα» που μπορείτε να κάνετε προς τη σωστή κατεύθυνση είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κανονικά παπούτσια.

2) Πάσχετε από σύνδρομο Τουρέτ

Εδώ, δυστυχώς, πρόκειται να μια πάθηση για την οποία δεν ευθύνεστε αλλά δεν μπορείτε και να κάνετε και κάτι. Κοιτάξτε να δεθείτε με τους ανθρώπους που σας δέχονται όπως είστε, ή κάνετε παρέα με άλλους που υποφέρουν από το ίδιο σύνδρομο.

3) Χωρίσατε μετά από χρόνια κακής σχέσης

Οι χωρισμοί πολύ συχνά είναι λόγος να χάνονται φιλίες που χτίστηκαν μέσα από μια κοινή ζωή με το πρώην χειριστικό και απαίσιο ταίρι σας. Αυτά συμβαίνουν σε όλους σε κάποια φάση της ζωής τους. Ο πιο εύκολος τρόπος να ξαναβρείτε φίλους είναι τα ξαναβρείτε με το άτομο με το οποίο αποφασίσατε για πολύ καλούς λόγους να χωρίσετε. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε μια νέα σχέση και να αποκτήσετε νέους φίλους, έτοιμους, την παρέα του ή της.

4) Βλέπετε βίντεο αυτοβελτίωσης - επικοινωνιακών δεξιοτήτων - φλερτ για άντρες στο YouΤube ή ακούτε τέτοιου είδους πόντκαστ

Σταματήστε αυτή τη συνήθεια αμέσως.

5) Καπνίζετε πίπα, έχετε μουστάκι γυριστό, έχετε καράφλα-κοτσίδα ή και τα τρία μαζί

Μια κοτσίδα σε ένα φαλακρό κεφάλι αναμφίβολα προκαλεί το ενδιαφέρον και εκπλήσσει νέες γνωριμίες. Όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να είναι ο τρόπος να σπάσει ο πάγος πολλές φορές. Από την άλλη, είναι ορισμένα πράγματα τα οποία προκαλούν ντροπή σε όσους κυκλοφορούν μαζί σας, και πολύ συχνά είναι ο λόγος που φίλοι χρόνων μπορεί να σας εγκαταλείπουν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.