Αφρικανικά πόνι
Mainly clear
21°C
 

Υπ. Υγείας: Εξακολουθεί να συνιστάται η χρήση μάσκας γύρω από τον λαιμό

Σε διευκρινίσεις γύρω από την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους από χθες 1η Ιουνίου προχώρησε το υπουργείο Υγείας, δια στόματος του Θάνου Πλεύρη.

Ως γνωστόν η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων σούπερ μάρκετ, πολυκαταστημάτων και υπεραστικών μέσων μεταφοράς. Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός, παραμένει η σύσταση προς τους πολίτες να την έχουν πάνω τους, γύρω από το λαιμό, στο πηγούνι ή περασμένη στο ένα μόνο αυτί.

«Καθώς είναι πλέον περισσότερο από δύο χρόνια τώρα που ζούμε με τις μάσκες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε μικρά και μελετημένα βήματα, ακούγοντας πάντα τι μας λένε οι ειδικοί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έχουμε πετύχει την μείωση κατά 88% των ψύξεων στην περιοχή του λαιμού και του αυχένα την περίοδο 2020-2022. Η μάσκα δουλεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά και η πρώτη αντίδραση των πολιτών στη νέα πραγματικότητα καταγράφεται θετική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που χθες και σήμερα εξακολουθούν να κρεμούν μια μάσκα στον λαιμό τους όταν βρίσκονται σε πολυσύχναστους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν κι εκείνοι βέβαια που προτιμούν τις μπαντάνες για τον λαιμό, στο στυλ του Νίκου Παπαζόγλου.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και θα βρεθεί σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.