Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Μετακομίζουν στο Λεωνίδιο οι Σπαρτιάτες

Νέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις γύρω από τις σχέσεις μεταξύ των μελών του κόμματος «Σπαρτιάτες», οι οποίοι όπως ανακοινώθηκε σκοπεύουν να αφήσουν το συντομότερο την αγαπημένη τους Σπάρτη και να μετακομίσουν όλοι μαζί στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Τα 12 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, που προ ημερών έφτασε ένα βήμα πριν από τη διάλυση όταν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές ήρθαν σε ρήξη με τον πρόεδρο Β. Στίγκα, ευελπιστούν πως με τον τρόπο αυτό θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους, ενώ θα απολαύσουν και άφθονες ώρες αναρρίχησης στις πλαγιές του Πάρνωνα.

«Φυσικά θα μας λείψει η παρτίδα των Λακεδαιμονίων, η Σπάρτη, όμως χρειαζόμασταν μια αλλαγή και άλλωστε το Λεωνίδιο ιδρύθηκε από δωρικόφωνες Λάκωνες, ακριβώς σαν εμάς. Ένα πυργόσπιτο στον παραδοσιακό οικισμό θα είναι ό,τι πρέπει για να έρθουμε και πάλι κοντά και να αφήσουμε πίσω μας τις παρεξηγήσεις, εισπνέοντας το ελαφρύ άρωμα των βοτάνων, των εσπεριδοειδών και των ξυλόφουρνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται ενθουσιασμένοι με την προοπτική της μετακόμισης καθώς έχουν πλέον βαρεθεί την Σπάρτη, εκτός από τον Ι. Δημητροκάλλη που θα προτιμούσε να επιστρέψει στην Παλλήνη.

Ωστόσο, κάπως απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν ότι η ονομασία Λεωνίδιο δεν προέρχεται από τον βασιλιά στην αρχαίας Σπάρτης Λεωνίδα αλλά από το εκκλησάκι του Αγίου Λεωνίδα, ως εκ τούτου δεν σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση στον Άρειο Πάγο για μετονομασία του κόμματος σε «Λεωνίδιοι».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.