Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
13°C
 

Άγνωστη η τύχη κοινού λογαριασμού στο Facebook, έπειτα από χωρισμό ζευγαριού

facebook-break-up_jpg_630x600_q85Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην κοινωνία των δεσμευμένων χρηστών του ίντερνετ, καθώς και στις τάξεις των νομικών που ασχολούνται με το δίκαιο του διαδικτύου, έπειτα από τον χωρισμό ζευγαριού στις Σέρρες.

Ο Αρκάδιος και η Ευγενία, μόνιμοι κάτοικοι Σερρών, παράλληλα με την σχέση τους διατηρούσαν και κοινό λογαριασμό στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, η τύχη του οποίου παραμένει έως τώρα άγνωστη.

Η σχέση των δύο Μακεδόνων ξεκίνησε την άνοιξη του 2001, όντες και οι δύο φοιτητές και συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια, οδηγόντας στην επισημοποίησή της «ενώπιον Θεού και ανθρώπων», τον Σεπτέμβριο του 2009. Άτομα του στενού τους κύκλου κάνουν λόγο για ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι, που περνούσε πολύ χρόνο μαζί, ενώ δεν έχαναν ευκαιρία να δείχνουν την αγάπη τους. «Τα παιδιά αγαπιόντουσαν υπερβολικά. Και αυτό δεν ίσχυε μόνο τον πρώτο καιρό. Φορούσαν τακτικά ασορτί μπλουζάκια ή παπούτσια, μίλαγαν με τις ώρες στο τηλέφωνο - δεν άντεχαν να είναι χωριστά για πολύ. Μάλιστα τα κινητά τους χτυπούσαν με το τραγούδι 'When a man loves a woman' κάθε φορά που ο ένας καλούσε τον άλλο» εκμυστηρεύεται η κοινή φίλη και κουμπάρα τους Ζωή.

Ο Αρκάδιος και η Ευγενία είχαν αποφασίσει απο κοινού να διατηρούν έναν λογαριασμό στο Facebook. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν αφενός να αποφεύγουν «πονηρές» συναναστροφές και άλλους πειρασμούς,και αφετέρου να δείχνουν την αγάπη τους και στην διαδικτυακή κοινότητα. Η ιδέα αυτή ωστόσο, δεν αποδείχθηκε πολύ σοφή. Με την πάροδο των ετών εμφανίστηκαν τριβές στην σχέση, που κατέληγαν σε διαφωνίες και τσακωμούς. Το ζευγάρι πήρε τελικά την απόφαση να χωρίσει πριν λίγους μήνες. Ο δικηγόρος που ανέλαβε το διαζύγιο παραδέχθηκε πως δεν ήξερε το καθεστώς που αφορά την κυριότητα λογαριασμών κοινωνικών δικτύων, έπειτα από διαζύγιο. Εν τέλει,ειδική ομάδα δικηγόρων και νομομαθών κλήθηκε από το εξωτερικό για να ασχοληθεί με την υπόθεση, χωρίς να έχει καταλήξει έως τώρα σε κάποιο σαφές συμπέρασμα. Δεδομένης της απουσίας σχετικής βιβλιογραφίας και υποθέσεων του παρελθόντος, η τύχη του λογαριασμού επαφίεται στην κρίση του δικαστή.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις σχετικές εξελίξεις.