Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
21°C
 

Συνελήφθη το ρακούν-χάκερ που έκανε κατά συρροήν αναρτήσεις σε ξένα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης

filippakis-1-620x330Στα χέρια των αρχών βρίσκεται έπειτα από μήνες ερευνών και συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας σε συνεργασία με τη φιλοζωική, το διαβόητο ρακούν-χάκερ, το οποίο τους τελευταίους μήνες «τρύπωνε» διαρκώς σε ξένα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας ψεύτικες αναρτήσεις, οι οποίες δημιουργούσαν προβλήματα στους κατόχους των λογαριασμών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αλλά και αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ζώου, ήταν η δημοσίευση της ανάρτησης στο Facebook του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη, σχετικά με την σύλληψή του, λόγω των όσων έγραψε για τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, κατήγγειλε πως δεν ήταν εκείνος ο οποίος έγραψε το συγκεκριμένο στάτους, με αποτέλεσμα οι υποψίες των αρχών να πέσουν άμεσα στο ρακούν. Έπειτα από έφοδο στη φωλιά του, το μικρό ζώο, εξπέρ της τεχνολογίας, συνελήφθη και φαίνεται πως έχει ήδη ομολογήσει τα πάντα.

Στην κατοχή του 18μηνου ρακούν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες sim, μαγνητικές δισκέτες floppy και 8 κιλά βελανίδια. Τα ευρήματα μεταφέρονται στα εργαστήρια προς εξέταση, καθώς οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αρχίζουν να ξετυλίγουν σιγά-σιγά το κουβάρι των ρωμαλέων ζώων που επεμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα κοινωνικά δίκτυα.

Έτσι, οι διαδικτυακές επιθέσεις αναμένονται πλέον να λάβουν τέλος, φέρνοντας και πάλι την ηρεμία στους χρήστες του ίντερνετ. Την σύλληψη του ρακούν χαιρέτισε και ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος θυμίζουμε πως υπήρξε επίσης θύμα του πριν από αρκετούς μήνες.