Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
9°C
 

Νεαρός δεν βλέπει μέλλον στη ραπ, αποφασίζει να γίνει αγρότης πατάτας

Στην καλλιέργεια πατάτας φαίνεται να στρέφεται ο Παντελής, ερασιτέχνης ράπερ από τη Νάξο, που δεν βλέπει φως στο τούνελ στο χώρο του ραπ. Ο Παντελής, ακολουθεί τα βήματα χιλιάδων μορφωμένων νέων που εγκαταλείπουν τα μουσικά τους όνειρα, διωγμένοι από τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης που μαστίζει τη σκηνή από το 2009.

Η μάστιγα της διαρροής εγκεφάλων από τη ραπ φαίνεται πως θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τη ραπ στην Ελλάδα, με αυτούς που μένουν να είναι μόνο οι τιτάνες της σκηνής όπως ο Τάκι Τσαν ή ο ΤUS. Στοιχεία της ραπ σκηνής δείχνουν πως από το 1994 το κράτος έχει δαπανήσει πάνω από 30 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη του ραπ στην Ελλάδα, χρήματα όμως που δεν αξιοποιήθηκαν σωστά καθώς μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων αναλώθηκαν σε ελικόπτερα, γούνες, πολυτελή σπίτια με πισίνες, και τενεκέδες με φέτα.

Η μάστιγα των τεράστιων αναξιοποίητων πόρων χρονολογείται μάλιστα από την εποχή του Καποδίστρια, με τον πρώτο Κυβερνήτη της χώρας να αποφασίζει να παρατήσει τότε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη ραπ, στρεφόμενος προς την εισαγωγή και την καλλιέργεια της πατάτας.

Ο 21χρονος, απογοητευμένος από την μέχρι στιγμής εξέλιξη της μουσικής του καριέρας, αλλά και παράλληλα ενθουσιασμένος με τις νέες του προοπτικές, σχολίασε στο Κουλούρι «Γύρισα πίσω για να αξιοποιήσω τα οικογενειακά κτηματάκια. Δεν το έχω μετανιώσει και γίνονται πραγματάκια. Τα λεφτά είναι φίλοι μου, στα πατατάκια. Έψαχνα στο Ιντερνετ να βρω τι θα καλλιεργήσω! Στράφηκα στα σαλιγκάρια με αποτέλεσμα να την πατήσω. Δεν υπήρχε καμία βοήθεια από το κράτος σε τεχνογνωσία, πιστοποίηση. Αγάπησα την πατάτα και άφησα την λεξιπλασία και την ποίηση. Είδα και το in da farm των Tsakiris Chips το σποτάκι, ξεκάθαρος οιωνός να ασχοληθώ με το πατατάκι».

Το «Κουλούρι» στηρίζει την προσπάθεια του Παντελή που διάλεξε το δύσκολο δρόμο της πατάτας και όχι τις εύκολες ρίμες για χρήμα και την παραγωγή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος. Μένει να δούμε εάν ο 21χρονος θα το κρατήσει αληθινό και εάν το θάρρος του θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο στον γκέτο χώρο της παραγωγής πατάτας της Ελλάδας.