Σε βλέπουμε
Clear
27°C
 

Κατά 5 χρόνια μεγαλώνουν αυτομάτως όσοι εύχονται «καλό αποκαλόκαιρο»

fsafΜπροστά σε μια σοκαριστική ανακάλυψη βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μαγούλας, οι οποίοι διαπίστωσαν μια συγκλονιστική αλλαγή στην όψη συναδέλφου τους, κάτι που τους βοήθησε να εξάγουν σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν επέστρεψε από την καλοκαιρινή της άδεια η 29χρονη ερευνήτρια, Μελπομένη Κόπιτσα, ευχόμενη «καλό αποκαλόκαιρο» σε όσους συναδέλφους της συναντούσε. Πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόταν σε καθημερινή επαφή διαπίστωσαν πως η εξωτερική της όψη έμοιαζε να αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, μοιάζοντας όλο και γηραιότερη, κάτι που δεν άργησε να συνδεθεί με την παραπάνω φράση.

«Κάθε φορά που ευχόταν σε κάποιον από εμάς ΄καλό αποκαλόκαιρο', παρατηρούσαμε πως το δέρμα της ζάρωνε, νέες ρυτίδες εμφανίζονταν στο πρόσωπό της και η φωνή της βάραινε. Στο τέλος της πρώτης της εβδομάδας πίσω στο γραφείο, έμοιαζε μεγαλύτερη από τη μητέρα μου», περιγράφει στο «Κουλούρι» ο καθηγητής Έκτορας Μποδοσάκης.

Όπως μας εξήγησαν οι ερευνητές, η πάθηση αυτή ονομάζεται «ταχεία γήρανση δια της συμπεριφοράς» και προκαλείται όταν κάποιος αποκτά συνήθειες μεγαλύτερων ανθρώπων και τις εντάσσει στην καθημερινότητά του. Ο κάθε παθών, αποκτά τελικά τη μορφή του ανθρώπου στην οποία αρμόζουν ηλικιακά οι πράξεις και τα λεγόμενά του, που εκτός από την παραπάνω φράση μπορεί να αφορούν και τη χρήση κομπολογιού, τον ύπνο πριν τις δέκα το βράδυ και την παρουσία χτένας στην τσέπη των ρούχων τους.

Η «ταχεία γήρανση δια της συμπεριφοράς» είναι ωστόσο ιάσιμη, αρκεί να εγκαταλειφθεί γρήγορα η συμπεριφορά που την προκάλεσε, διαφορετικά μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά  την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.