Μην παραχαράσσετε
Cloudy
7°C
 

Επιτέλους, κοιμάμαι στην πάνω κουκέτα

kouvΟμολογώ πως όταν έμαθα ότι για τις ανάγκες της θητείας μου ως αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα πρέπει να μένω μέσα στο Πεντάγωνο όποτε έχω υπηρεσία, αισθάνθηκα κάπως αμήχανα.

Δεν μου είναι εύκολο να κοιμάμαι εκτός σπιτιού, χωρίς το μαλακό μου το μαξιλάρι και το αγαπημένο μου στρώμα, στο οποίο αναπαύομαι τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ δυστυχώς στους θαλάμους του Πενταγώνου δεν μου επιτρέπει ο Πάνος να φοράω τις πολιτικές μου πιτζάμες, παρά μόνο τη σκελέα του ελληνικού στρατού.

Παρ' όλα αυτά όμως, κάθε εμπόδιο για καλό, όπως λέει κι ο ελληνικός λαός, ο πάνσοφος ελληνικός λαός θα προσθέσω. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, μου έλαχε να κοιμηθώ στην πάνω κουκέτα. Βλέπετε, μεγαλώνοντας ανάμεσα σε μεγαλύτερα ξαδέρφια, ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να διαλέξω πρώτος κρεβάτι στις κατασκηνώσεις, ενώ στο θάλαμο που έκανα το στρατιωτικό μου, κρίθηκα ως αρκετά κοντός για το πάνω κρεβάτι.

Πλέον όμως, διαλέγω πρώτος και έχω να τονίσω ότι το ύψος δεν με φοβίζει. Κοιμάμαι σαν παιδάκι και ελέγχω όλο το θάλαμο από ψηλά. Αν δεν έκανε και τόση φασαρία ο θαλαμοφύλακας, θα ήταν όλα τέλεια. Θα του το πω όμως, θα βρω το θάρρος, για να απολαμβάνω τον ύπνο σαν πουλάκι.

Σας αφήνω τώρα να φτιάξω το φάκελο γιατί θα περάσει ο Πάνος για επιθεώρηση και μετά έχουμε συσκέψεις. Μην ξεχνάτε ωστόσο, όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά.