Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα μοιραστούν τα βλήματα που προορίζονταν για τη Σ. Αραβία

vlimataΛύση στο τι μέλλει γενέσθαι με τα 300.000 βλήματα που προορίζονταν για πώληση στη Σαουδική Αραβία φαίνεται πως βρήκε η κυβέρνηση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να διανεμηθούν σε πολίτες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μαζί με τη δόση του κοινωνικού μερίσματος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που «λύνει τα χέρια» της κυβέρνησης, καθώς μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για επιβολή εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία και την ματαίωση της πώλησης, τα βλήματα και οι βόμβες «ψάχνουν» αποδέκτη. Προς το παρόν, έχουν αποθηκευθεί προσωρινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου καταλαμβάνουν ολόκληρο τον δεύτερο όροφο και βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια των στελεχών του κόμματος.

«Το πολεμικό υλικό θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη, με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους» δηλώνουν χαρακτηριστικά πηγές της κυβέρνησης, τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που δοκιμάζονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Επιπλέον του χρηματικού μερίσματος, τα νοικοκυριά θα λάβουν και κάποια βλήματα 105 mm ή αεροπορικές βόμβες, τα οποία μπορούν να θέσουν προς πώληση ώστε να εξασφαλίσουν κάποιο επιπλέον εισόδημα. Η εύρεση αγοραστή βεβαίως είναι στη δικαιοδοσία του κάθε νοικοκυριού, όμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να φέρει όσους πολίτες το επιθυμούν σε επαφή με μεσάζοντες, που βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις» προσθέτουν.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος την ώρα που έπαιζε με τον κατοικίδιο γλάρο του. Ο υπουργός έδειξε κάπως ξαφνιασμένος στο άκουσμα της είδησης, προτού αρχίσει να επαναλαμβάνει «εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή».