Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Αποκάλυψη του «Κουλουριού»: Πρώην στελέχη της Goldman Sachs ήταν τα τρόλεϊ που έκαψαν οι αντιεξουσιαστές

epithesi-me-molotof-enantion-trolei-sta-eksarxeia-w_hrΜόνο τυχαία φαίνεται πως δεν ήταν τελικά η κίνηση των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας πυρπόλησαν τρία τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορεί αρχικά η κοινή γνώμη αλλά και τα ΜΜΕ να αντιμετώπισαν με έκπληξη κι απορία αυτή την ενέργεια, ωστόσο όπως μόνο το «Κουλούρι» είναι σε θέση να αποκαλύψει, η επίθεση είχε έντονα συμβολικό χαρακτήρα, ενάντια στον καπιταλισμό και την πλουτοκρατία.

Συγκεκριμένα, αναζητώντας το παρελθόν των τριών τρόλεϊ, ήρθαμε αντιμέτωποι με στοιχεία-σοκ. Και τα τρία, είχαν αποφοιτήσει από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού κι εργαζόντουσαν για χρόνια ως μεγαλοστελέχη της Goldman Sachs, λαμβάνοντας φυσικά παχυλούς μισθούς.

Τα τρία αυτά τρόλεϊ, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα στις αρχές του έτους, αφού τους είχε λείψει η πατρίδα τους, κι εκτελούσαν δρομολόγια στα πέριξ του κέντρου, προσπαθώντας να απαρνηθούν το χλιδάτο παρελθόν τους, γεμάτο χρήματα, δόξα, γυναίκες και δομημένα ομόλογα. Φαίνεται λοιπόν πώς οι αντιεξουσιαστές έμαθαν για το μυστικό των τρόλεϊ και αποφάσισαν να τους επιτεθούν, καταφέρνοντας ένα καίριο χτύπημα στον καπιταλισμό.

«Φαινόταν ότι είχαν έναν διαφορετικό αέρα, όμως νομίζαμε ότι προέρχονταν απλά από αμαξοστάσιο του εξωτερικού. Κρίμα, σε κανένα όχημα δεν αξίζει να πάει έτσι», σχολίασε σοκαρισμένο λεωφορείο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πλέον, μετά και την επίθεση αυτή, το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στη χώρα μας, αφού ήδη δεκάδες ήταν οι CEO που δεν γνώριζαν πώς να πάνε στη δουλειά τους, μιας και χρησιμοποιούσαν καθημερινά τα συγκεκριμένα δρομολόγια.