Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Με γλυκό του κουταλιού κάστανο θα πραγματοποιείται πλέον η Θεία Κοινωνία

kastanoΝέες, ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει η τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, με θέμα το τελετουργικό της Θείας Κοινωνίας στις Εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το ιερό κάστανο το οποίο είχε βράσει ο Πάτερ Παΐσιος, το οποίο και έχει παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι σήμερα και τέθηκε μάλιστα σε λαϊκό προσκύνημα, οι ιεροί πατέρες της ορθοδοξίας αποφάσισαν πως το κάστανο θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινή ζωή των πιστών.

Έτσι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεραρχίας, στο εξής, το κρασί και το ψωμί αναμένεται να αντικατασταθούν με γλυκό του κουταλιού κάστανο αλλά και κάστανο στη φυσική του μορφή, βρασμένο με βάση τη συνταγή του Πατέρα Παΐσιου. Με τον τρόπο αυτό, οι χριστιανοί αναμένεται να έρχονται πια σε συνεχή επαφή με το νέο ιερό έδεσμα, το οποίο σύμφωνα με μελέτες προσομοιάζει πιο πολύ με το σώμα του Ιησού σε σχέση με το απλό ψωμί.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», το ξύλο των φερέτρων στις κηδείες αναμένεται να αντικατασταθεί από αυθεντικό ξύλο καστανιάς, ενώ τέλος, στις λειτουργίες θα ακούγεται πλέον και το άσμα «να βάλω τα μεταξωτά», με ιδιαίτερη έμφαση στο στίχο «στη φουφού του καστανά».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.