Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
9°C
 

Βραδιές πανηγυρισμών σε πλατείες όλης της Επικράτειας διοργανώνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

lefkos_pyrgos_syrizaΕντυπωσιακά χάπενιγκ και πανηγυρικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο πρόγραμμα προβλέπονται συνολικά 112 βραδιές πανηγυρισμών σε πλατείες χωριών και πόλεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με συνοδεία «ζωντανής» ορχήστρας, έντεχνη, λαϊκή και δημοτική μουσική, συνθήματα, ομιλίες καθώς και άφθονο φαγητό, μπύρες και αναψυκτικά από ειδικά διαμορφωμένες καντίνες που θα ακολουθούν την περιοδεία.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», στέλεχος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε πως βασικός σκοπός των εκδηλώσεων είναι η τόνωση του ηθικού του ελληνικού λαού, ο οποίος θα έχει για ένα βράδυ την ευκαιρία να πανηγυρίσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια, ξεφεύγοντας από τη σκληρή πραγματικότητα που δεν αφήνει συχνά περιθώρια για χορούς και γιορτές.

«Σκεφθείτε πως ενώ οι κάτοικοι των Αθηνών τα τελευταία χρόνια απέδειξαν πολλές φορές τις ικανότητές τους σε καλαματιανούς, ηπειρώτικους και νησιώτικους χορούς στις πλατείες της πρωτεύουσας, οι κάτοικοι των άλλων πόλεων δεν είχαν παρόμοιες ευκαιρίες» πρόσθεσε.

Όπως ανακοινώθηκε, η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει σε πανηγυρικό κλίμα στην πλατεία Ελευθερίας Βόλου την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Η περιοδεία θα συνεχιστεί το Σάββατο στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τα Τρίκαλα, η Λαμία, ο Ορχομενός, η Καρδίτσα και τα Γρεβενά.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη συχνότητα καθόλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν στις 9 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε μια βραδιά που στόχο έχει να θυμίσει κάτι από τις ιστορικές στιγμές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 αλλά και των δύο εκλογικών νικών του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια χρονιά.

Οι βραδιές των πανηγυρισμών αναμένεται να κινηματογραφηθούν προκειμένου να κυκλοφορήσουν σε συλλεκτικό DVD μαζί με την εφημερίδα «Αυγή», ενώ ειδικά για την εορταστική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχουν η ομάδα παραδοσιακών χορών του Λυκείου Ελληνίδων, νησιώτες μουσικοί από την ορεινή Ικαρία που δεν έχουν αφήσει ποτέ το νησί καθώς και ο Γιάννης Χαρούλης.