Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
27°C
 

Εξατμίστηκε από τη ζέστη 32χρονος που δεν του άρεσε η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το air condition

sweatingΈνα τραγικό συμβάν, συνέπεια του καύσωνα που επισκέφτηκε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, απασχολεί τις τελευταίες ώρες χωριό των Τρικάλων.

Θύμα της ζέστης, ο Φραγκίσκος Δ., ο οποίος εξατμίστηκε στο δωμάτιό του, ως αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών. Ο άνδρας, αποτελούσε πολέμιο του air condition, αφού όπως επανειλημμένα είχε δηλώσει, «ξεραίνει την ατμόσφαιρα και προκαλεί κρυώματα αλλά και πιασίματα στο σώμα». Έτσι, ο Φραγκίσκος συνήθιζε απλά να κάθεται στο σπίτι του με ανοιχτά τα παράθυρα, σχολιάζοντας μάλιστα όσους τα έβαζαν με τη ζέστη ως υπερβολικούς.

Από την περασμένη Τετάρτη, όταν και ξεκίνησε ο καύσωνας, ο 32χρονος δεν είχε βγει από το δωμάτιό του, δουλεύοντας ένα επαγγελματικό πρότζεκτ. Μοναδικά του διαλείμματα, για να αδειάσει τους κουβάδες με τον ιδρώτα στην μπανιέρα και να κάνει ένα δροσερό μπάνιο. Η συσσωρευμένη ζέστη, φαίνεται πως οδήγησε στην εξάτμιση του άνδρα, φαινόμενο το οποίο είχε αναφερθεί και στον μεγάλο καύσωνα του 1987.

«Πάντα ήταν λίγο πεισματάρης ο Φραγκίσκος μας, θεωρούσε ότι τα air condition δεν βοηθάνε ιδιαίτερα και γι' αυτό δούλευε από το σπίτι, αφού δεν άντεχε τις κρύες συνθήκες των γραφείων. Μπορεί αυτό να του κόστισε τη ζωή, τουλάχιστον όμως έφυγε όπως του άρεσε, ιδρωμένος και με την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος», τόνισε εμφανώς συγκινημένη στο «Κουλούρι» θεία του Φραγκίσκου.

Τέλος, στεφάνι στη κηδεία του αναμένεται να καταθέσει η ΔΕΗ, τιμώντας τον για την οικονομία σε ρεύμα που είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο άνδρας.