Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Συνταγές φαγητών είναι τελικά τα περισσότερα τατουάζ που φέρουν πάνω τους οι σεφ

skarmoutsosΦως στο μυστήριο που καλύπτει την μόδα η οποία θέλει τους νέους σεφ να γεμίζουν το σώμα τους με τατουάζ, έρχεται να ρίξει το ρεπορτάζ του «Κουλουριού».

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρεπόρτερ μας μεταμφιέστηκαν σε κατσαρόλες, μαχαίρια κι επιφάνειες κοπής, ποδιές, φραντζόλες ψωμιού και καρότα, με αποκλειστικό σκοπό να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τους διάσημους μάγειρες της νέας γενιάς, οι οποίοι επιλέγουν διάφορα σχέδια για να διακοσμήσουν το κορμί τους, συχνά μάλιστα με ακατάληπτες φράσεις που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.

Φαίνεται λοιπόν πως τα μικρά αυτά γράμματα και τα παράξενα σχέδια, δεν είναι τίποτα παραπάνω από συνταγές για διάφορες σπεσιαλιτέ τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν οι ειδικοί της κουζίνας στις εκπομπές και τα εστιατόρια στα οποία εργάζονται. Πάνω στο σώμα τους, βρίσκονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα απαραίτητα συστατικά, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και η τελική όψη που θα πρέπει έχει το κάθε φαγητό.

Όπως κατάφεραν να διαπιστώσουν οι δημοσιογράφοι μας, στο σώμα του Δημήτρη Σκαρμούτσου βρίσκονται συνταγές για κοτόπουλο με πατάτες και σος δαμάσκηνο, στο κορμί του Άκη Πετρετζίκη τα μυστικά για ένα νόστιμο μπον φιλέ και στο δέρμα του Ευτύχη Μπλέτσα όλα τα βήματα για ένα ποιοτικό κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι.

«Οι μάγειρες που βγαίνουν στην τηλεόραση είναι νέοι, εμφανίσιμοι με άνεση λόγου. Δεν γίνεται να ζητάμε να γνωρίζουν και να μαγειρεύουν και ιδιαίτερα να αποστηθίζουν τόσες συνταγές. Το κόλπο με τα τατουάζ δίνει τη λύση, προσφέροντας και έξτρα πόντους στιλ στους σεφ», εξήγησε τέλος αξιωματούχος μεγάλου καναλιού μιλώντας στο «Κουλούρι».