Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

Με 24ωρη αποβολή από το Facebook θα τιμωρείται όποιος σχολιάζει «χαχαχα» χωρίς να πατάει την σχετική αντίδραση

1Την έναρξη μιας νέας, σαφώς πιο αυστηρής πολιτικής απέναντι στους χρήστες του, ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στόχος της πολιτικής αυτής, θα είναι όσοι επιλέγουν να σχολιάσουν με ατάκες όπως «χαχαχα» και «κλαίω» κάτω από ποστ φίλων τους, δίχως να πατήσουν ωστόσο το σχετικό εικονίδιο αντίδρασης ή έστω αυτό του like. Όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, το ποσοστό όσων γράφουν σε σχόλιο κάποια φράση επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας, αγνοώντας επιδεικτικά τα εικονίδια αντίδρασης, διαρκώς αυξάνεται, απειλώντας την ίδια τη λειτουργία του μέσου κοινωνικού δικτύωσης, η μετοχή του οποίου βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Έτσι, με τα νέα αυτά μέτρα, οι ιθύνοντες του Facebook ελπίζουν να περιορίσουν τη λανθασμένη χρήση της ιστοσελίδας, η οποία έχει οδηγήσει σε δεκάδες παρεξηγήσεις και έχει εκνευρίσει εκατομμύρια μέλη του σε όλο τον κόσμο. Εκτός της 24ωρης αποβολής, εξετάζονται και άλλες κυρώσεις για τους παραβάτες, όπως αυτή της δημόσιας διαπόμπευσης μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών από τα παιδικά τους χρόνια ή τα αυτόματα like σε ποστ των γονιών τους.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.