Μούφανετ για πάντα <3
Mostly cloudy
19°C
 

Δεν βλέπω να λύνεται το Κυπριακό αν όλοι οι Κύπριοι πηγαίνουν σε ελληνικά ριάλιτι

Παρατηρώ την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, τις προκλήσεις και τους κινδύνους για τον κυπριακό λαό τα επόμενα χρόνια και σκέφτομαι: ποιο το μέλλον μας όταν οι Κύπριοι αφήνουν μαζικά την πατρίδα τους για να παίξουν σε ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση;

Με λύπη μου διαπιστώνω πως οι περισσότεροι νέοι συμπατριώτες μας νιώθουν την ανάγκη να βγουν στην τηλεόραση για να μαγειρέψουν, να διαγωνιστούν σε παιχνίδια στην άμμο ή να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Καλά τα κουλί φράουλας και οι μους βακαλάου αλλά τι θα γίνει με τη γραμμή του Αττίλα, τους Τούρκους εποίκους και την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ; Κάποιος πρέπει να μείνει πίσω, να συζητήσουμε με την τουρκοκυπριακή πλευρά για να βρούμε μια λύση.

Διάβαζα πρόσφατα πως η συνοικία του Ζωγράφου στην Αθήνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό Κυπρίων. Αν πάει κανείς εκεί θα δει τους συμπατριώτες μας κλεισμένους στην κουζίνα τους, να μαγειρεύουν μπρινουάζ σε μπεν μαρί. Την ίδια ώρα, οι Κύπριες κορασίδες μας βρίσκονται πίσω στην πατρίδα ή σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και κρατούν τις καλύτερες σημειώσεις.

Κάνω έκκληση στον κυπριακό λαό: μην ππέσετε σσυλλόστραβοι μες το βουρνί του σοίρου!


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.