Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
13°C
 

Δεν βλέπει κάθε βράδυ καμένα πτώματα στον ύπνο του ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ανακούφιση προκαλεί η μαρτυρία του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου σχετικά με τις αναμνήσεις που τον ακολουθούν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος ήταν επιχειρησιακός υπαρχηγός του σώματος.

Ο κ. Ματθαιόπουλος, που φέρεται να προσπάθησε να συγκαλύψει την έρευνα για απόδοση ευθυνών για την τραγωδία, διαβεβαιώνει πως δεν αντιμετωπίζει κανενός είδους διαταραχή ύπνου και αντιθέτως κοιμάται ένα γεμάτο 8ωρο καθημερινά χωρίς πρόβλημα.

«Τις πρώτες μέρες μετά τη φωτιά είχα αρκετή δουλειά, με πρώτο θύμα φυσικά τον απογευματινό μου υπνάκο. Δεν σας κρύβω πως φοβήθηκα για λίγο ότι αυτή η ιστορία θα με στοιχειώσει και μπορεί να μου στερήσει τον ύπνο, κάτι που θα ήταν ασφαλώς πολύ δυσάρεστο» εξομολογείται ο μετέπειτα αρχηγός της Πυροσβεστικής, για να συμπληρώσει, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες μεγάλης μερίδας του πληθυσμού: «Ευτυχώς όλα καλά, από τότε δεν έχω δει ούτε μία φορά απανθρακωμένα πτώματα στο όνειρό μου, ούτε έχω ξυπνήσει ποτέ στη μέση της νύχτας από τις κραυγές των θυμάτων. Μία φορά μόνο κάτι με ξύπνησε αλλά τελικά ήταν γάτες που τσακώνονταν».

Σημείωση: Λίγη ώρα μετά τις παραπάνω δηλώσεις, ο ρεπόρτερ του «Κουλουριού» επικοινώνησε ξανά με τον κ. Ματθαιόπουλο, με τον τελευταίο να αρνείται όμως πως είχαν μιλήσει νωρίτερα. Παρόλο που οι δηλώσεις είχαν μαγνητοφωνηθεί, διέψευσε κατηγορηματικά το περιεχόμενό τους και τόνισε πως «ποτέ δεν τον έχει πάρει ο ύπνος αμέσως», χωρίς ωστόσο να αρνηθεί πως ακούγεται η φωνή του στην ηχογράφηση. Το γεγονός οδήγησε τον ρεπόρτερ στο να υποβάλλει την παραίτησή του και να αναχωρήσει από την Ελλάδα για να αναζητήσει την τύχη του στις Αζόρες.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το ίδιο φυσιολογικός είναι και ο ύπνος τόσο της τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, όσο και της Ρένας Δούρου, τέως περιφερειάρχη Αττικής αλλά και των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κανένας εκ των οποίων δεν έχει χρειαστεί να επισκεφθεί κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσει προβλήματα ύπνου.

Ο τέως πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει τις δικές του υπνικές συνήθειες, καθώς αυτή την ώρα απολαμβάνει την πρωινή του σιέστα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.