Σκόνη
Clear sky
13°C
 

Το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στο Πεκίνο μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, τονίζουν οι επιστήμονες

butterfly_effectΤη θεωρία πως ένα απλό φτερούγισμα μιας πεταλούδας σε ένα σημείο του πλανήτη μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας υποστηρίζει νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, η οποία έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας αφού παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας, το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στο Πεκίνο μπορεί δυνητικά να πυροδοτήσει μια αλυσίδα συνεπειών που είναι σε θέση να προκαλέσει έναν τυφώνα ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία, με τον ίδιο τρόπο που διαταραχές στις ηλιακές καταιγίδες επηρεάζουν τις συνήθειες των κεφαλόψαρων στο Αιγαίο, φαινόμενο που βεβαίως ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες ψαράδες από την εποχή του Πυθαγόρα.

«Τα συμπεράσματα της θεωρίας του χάους έχουν μελετηθεί σε βάθος στην μετωρολογία, όμως μέχρι τώρα οι προβλέψεις της θεωρίας δεν έχουν επεκταθεί στον τομέα της μακροοικονομίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δρ. Άλεξ Βαλάριν, επικεφαλής των ερευνών, κοσμολόγος και θιασώτης επί χρόνια της ιδέας του «φαινομένου της πεταλούδας»«Οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι φτιάχνουν τα δικά τους σχέδια, όμως μάλλον δεν βασίζουν την ανάκαμψη της χώρας σας στο φτερούγισμα μιας πεταλούδας στην άλλη άκρη του κόσμου» συμπλήρωσε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιασμό από κύκλους της κυβέρνησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ήδη σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των Θεσμών, προκειμένου να επιτύχει τη σύνδεση των συντάξεων στο νέο ασφαλιστικό με ειδική ρήτρα ανάπτυξης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.