Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
23°C
 

Ανήσυχος ο μοναδικός Αφρικανός κάτοικος της Πάτρας, μετά τις αποκαλύψεις για Έλληνες μέλη της Κου Κλουξ Κλαν

suitΕξαιρετικά ανήσυχος δηλώνει το τελευταίο διάστημα ο Τζαμάλ Ρασόν, λέκτορας του τμήματος βιολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τις αποκαλύψεις για την δράση Ελλήνων μελών της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν στην Πάτρα.

Ο 40χρονος διδάκτωρ, ο οποίος διαμένει στην χώρα μας τους τελευταίους έξι μήνες φιλοξενούμενος του Πανεπιστημίου Πατρών ως επικεφαλής εργαστηριακών ερευνών, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα, χαρακτηρίζοντας τη δράση της ομάδας επικίνδυνη, ακραία και βίαιη.

Αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο ωστόσο, είναι το γεγονός ότι αποτελεί τον μοναδικό αφρικανικής καταγωγής κάτοικο των Πατρών.  «Έμαθα ότι οι 'λευκοί ιππότες' κινούνται σε ομάδες 20 ως 60 ατόμων. Ένας είμαι ρε παιδιά. Μη τρελαινόμαστε» δήλωσε αποκλειστικά στο «Κουλούρι», ενώ συμπλήρωσε «στο φινάλε άμα ενοχλώ, πείτε το να φύγω. Για όνομα του Θεού».

Στο «Κουλούρι» έκαναν δηλώσεις και μέλη της οργάνωσης, ωστόσο δεν αφαίρεσαν τις χαρακτηριστικές λευκές κουκούλες τους κι έτσι δεν κατορθώσαμε να ακούσουμε τα λεγόμενά τους. Παρ' όλα αυτά, παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και θα επανέλθουμε για οτιδήποτε νεότερο.