Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Σε μαθήματα αραμαϊκών καταφεύγουν πλέον οι γονείς για να λένε μυστικά μπροστά στα παιδιά τους

54eba2255c79b_-_parents-fighting-child-teddy-bear-xlΣε απόγνωση βρίσκονται τους τελευταίους μήνες ο Στέργιος και η Άννα, γονείς ενός 8χρονου αγοριού και ενός 7χρονου κοριτσιού, αφού δεν μπορούν με τίποτα να συνεννοηθούν χωρίς να τους καταλάβουν τα παιδιά τους.

Το ζευγάρι, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ανατροφής των παιδιών του μιλώντας μπροστά τους στα αγγλικά, όταν ήθελε αυτά να μην αντιληφθούν τα λεγόμενά τους. Όταν όμως τα πιτσιρίκια άρχισαν να μαθαίνουν αγγλικά στο σχολείο, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα λίγα γαλλικά που γνώριζαν, προκειμένου να μην «προδώσουν» τα μυστικά τους.

Πλέον, με τα δύο παιδιά να έχουν ξεκινήσει και μαθήματα γαλλικών στο σχολείο τους, ο Στέργιος και η Άννα αναγκάστηκαν να αναζητήσουν άλλες λύσεις. Αρχικά εξέτασαν την εύκολη λύση των ισπανικών και των ιταλικών, όμως η ευκολία της μετάφρασης μέσω του ίντερνετ, τους ανάγκασε να δοκιμάσουν άλλες οδούς, ξεκινώντας ιδιαίτερα μαθήματα αρχαίων αραμαϊκών.

«Είναι λίγο δύσκολη γλώσσα και κάπως ακριβό το μάθημα, όμως αξίζει τον κόπο. Σε 3-4 χρόνια που θα τα έχουμε τελειοποιήσει, οι μικροί δεν θα μπορούν να καταλάβουν με τίποτα τι λέμε», σχολίασε περιχαρής μιλώντας στο «Κουλούρι»  ο πατέρας, προσπαθώντας στη συνέχεια να μας πει κάτι στα αραμαϊκά, με αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα στη γλώσσα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», δεκάδες είναι τα νέα ζευγάρια που εγγράφονται σε μαθήματα αραμαϊκών, σανσκριτικών και λατινικών μεταξύ άλλων, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εκτιμούν πως μέσα στον επόμενο χειμώνα αναμένεται να ξεπηδήσουν δεκάδες φροντιστήρια, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία.