Να πάτε αλλού
Partly cloudy
13°C
 

7 χρόνια χωρίς να φύγει από την Ελλάδα συμπλήρωσε 34χρονη που γράφει όλα της τα ποστ στα αγγλικά

4041551041_b4cab9b881_b7 χρόνια ακριβώς θα συμπληρωθούν στις 27 Ιανουαρίου, από την ημέρα που η Ειρήνη Κ. βρέθηκε έξω από τα σύνορα της χώρας μας, και ειδικότερα, σε χώρα στην οποία η αγγλική είναι η βασική γλώσσα.

Παρά το παραπάνω γεγονός ωστόσο, η 34χρονη γυναίκα εξακολουθεί να γράφει όλα τα της τα ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα αγγλικά, έστω κι αν ποτέ δεν σπούδασε ή διέμεινε στο εξωτερικό και δεν διατηρεί φιλίες με κανέναν ο οποίος δεν προέρχεται από την Ελλάδα.

Τρανό παράδειγμα, η χθεσινή ανάρτηση της Ειρήνης στο Instagram, η οποία απεικόνιζε την ίδια με στεναχωρημένο ύφος και στην λεζάντα έγραφε «post holidays blues. Can't wait for next year». To «Κουλούρι» επικοινώνησε με την ίδια, η οποία δεν είχε κάποια εξήγηση για τη συνήθειά της, ψελλίζοντας απλά ένα «I guess it's out of habit». Όσο για το αν θα ταξιδέψει σύντομα στο εξωτερικό, απάντησε απλά «let's just hope so».

Πάντως, έρευνες έχουν δείξει πως μόλις το 12% όσων γράφουν στην αγγλική διατηρούν όντως φίλους από το εξωτερικό, αν και γνωρίζουν ότι δεν απαγορεύεται να γράφεις στη μητρική σου γλώσσα σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.