Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
33°C
 

Απελευθέρωση των ονομάτων των κατοικιδίων προωθεί η Κυβέρνηση

crazy-cat-ladyΣτην απελευθέρωση των ονομάτων των κατοικιδίων προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη, τον αγροτικό τομέα αλλά και το επίπεδο ζωής των κατοίκων των πόλεων. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους κύκλους του Υπουργείου, η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα ενώ αναμένεται να επηρέασει τις ζωές περίπου 2-3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών κατοικιδίων ζώων.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν θα είναι πια υποχρεωμένοι να επιλέξουν ένα εκ των Ρεξ, Αζόρ, Ρόκυ, Μιλού, Λουλού και Λάσυ, ενώ αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες γατών θα έχουν περισσότερες επιλογές από τα καθιερωμένα Τιτίκα, Τίνκερμπελ, Συλβέστρο, Λουκρητία και Τομ. Αντίθετα, θα μπορούν να επιλέξουν κανονικά ονόματα όπως Σπύρος ή Σωτήρης, ενώ όπως διευκρίνησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου οι πολίτες θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν ακόμη και συνηθισμένες λέξεις ως ονόματα.

«Ήταν καιρός επιτέλους να αρθούν αυτοί οι αυθαίρετοι περιορισμοί οι οποίοι κρατούν πίσω τη χώρα και δυσκολεύουν τις ζωές εκατομμυρίων συμπολιτών μας» δήλωσε στο «Κουλούρι» στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος συνέχισε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει αποφασιστικά τα κατεστημένα και τις αντιλήψεις που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο. Εάν κάποιος θέλει να βγάλει τη γάτα του Ασέλγεια ή Σαρανταένα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει».

Πρόσωπα που έχουν γνώση της κατάστασης μάλιστα επισημαίνουν πως η ρύθμιση δε θα περιοριστεί μόνο σε σκύλους και γάτες, αντίθετα θα επεκταθεί και σε κάθε άλλο είδος κατοικιδίκου, από καναρίνι, χρυσόψαρο και χάμστερ μέχρι παπαγάλο, φίδι ή οικόσιτο γουρούνι. Έτσι δεν θα είναι στο εξής υποχρεωτικό τα καναρίνια να ονομάζονται Τουίτι , τα χρυσόψαρα Νέμο, τα χάμστερ Μίκυ ή Τζέρυ, οι παπαγάλοι Κόκο, τα φίδια Διαμαντής, τα ιγκουάνα Τιμών και τα γουρούνια Μπέιμπ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν ήδη λόγο για κύμα παραγγελιών σε pet shop από ενθουσιασμένους πολίτες, μεγάλους και παιδιά, ενώ ο ενθουσιασμός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί με την έναρξη του διαγωνισμού της φρι πρες εφημερίδας LiFO, «Βρες αστείο όνομα για τον πιγκουίνο σου».