Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
16°C
 

«Εγώ σας τα έλεγα» σχολιάζει πρώην ψηφοφόρος του ΔΗΚΚΙ που ξυπνά από κώμα και μαθαίνει για την κρίση

redundancy-middle-age-413388«Εγώ σας τα έλεγα» ήταν η πρώτη αντίδραση 56χρονου πρώην ψηφοφόρου του ΔΗΚΚΙ και ομολογιούχου του ελληνικού Δημοσίου, όταν ξύπνησε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν από το 2005 και εν συνεχεία έμαθε για την οικονομική κρίση, την ανεργία και την παρατεταμένη ύφεση. «Αυτά τα λέγαμε από το 2000, δεν θυμάστε που φώναζα από τότε» συμπλήρωσε, προτού ξεσπάσει εναντίον των τραπεζιτών και της «πλασματικής οικονομίας των αριθμών» αλλά και κατά των «πολιτικών που προδίδουν το λαό».

Σύμφωνα με μαρτυρίες του οικογενειακού του περιβάλλοντος ο 56χρονος, πιστός ψηφοφόρος του Δημήτρη Τσοβόλα από την πρώτη εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ το 1981 μέχρι και τις εποχές του ΔΗΚΚΙ κατά τη δεκαετία του '90, δεν εξεπλάγη καθόλου όταν άκουσε για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την κρίση χρέους και ελλειμμάτων. «Ήταν σχεδόν σαν να ήξερε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί» σημειώνουν ενώ περιγράφουν πώς τους «άκουγε ήρεμα και προσεκτικά, έγνεφε συγκαταβατικά και μουρμούριζε κάτι για τον νεοφιλελευθερισμό, τους τεχνοκράτες και την παγκοσμιοποίηση» καθώς του εξιστορούσαν τα γεγονότα των τελευταίων ετών.

Μάλιστα, ο 56χρονος διαχρονικός φίλος του κοινωνικού και φιλολαϊκού ΠΑΣΟΚ προτίθεται να διεκδικήσει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη με το «κούρεμα» των ομολόγων στα πλαίσια του PSI το 2012 και για το σκοπό αυτό είναι αποφασισμένος να φθάσει «μέχρι και στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Ο Δημήτρης ο Τσοβόλας από την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη έβαλλε κατά της ακρίβειας, της κοινωνικά άδικης οικονομικής πολιτικής και των ιδιωτικοποιήσεων. Και είχε δίκιο, έτσι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε» τόνισε εξοργισμένος ο 56χρονος, ο οποίος προσελήφθη στο δημόσιο τομέα το 1987 στα πλαίσια των φιλολαϊκών προσλήψεων της τότε κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο 56χρονος αμέσως μετά προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την ώρα κατευθύνεται στο γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το «κούρεμα» των ομολόγων του και να απαιτήσει την άμεση εξαργύρωσή τους στην ονομαστική τους αξία.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.