Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Γκολφ Γλυφάδας: Πού θα βρίσκονται οι νέες στάσεις του τραμ για την εξυπηρέτηση των αθλητών

tram-glyfadaΑλλάζει ο χάρτης του τραμ της Αθήνας μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια επέκτασης του τραμ στο Γκολφ της Γλυφάδας, ένα έργο πνοής που άρχισε να μελετάται για πρώτη φορά πριν από 38 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά έκτοτε είχε μείνει κλειδωμένο στα συρτάρια των υπουργείων.

Η νέα γραμμή θα διασχίζει το Γκολφ ξεκινώντας πλησίον της κεντρικής εισόδου επί της λεωφόρου Καραμανλή, θα φθάνει μέχρι το ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και θα επιστρέφει πίσω διασχίζοντας το γήπεδο σε άλλο σημείο, μέχρι να συναντήσει την υπάρχουσα γραμμή 2 κοντά στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Τσιτσάνη.

Εκτός από τα σημεία εισόδου και εξόδου, το τραμ θα κάνει ακόμη τέσσερις με πέντε στάσεις στο εσωτερικό του Γκολφ, εκ των οποίων η μία σίγουρα θα βρίσκεται δίπλα στη λίμνη, άλλες δύο στις παρυφές λοφίσκων και οι υπόλοιπες σε σημεία με επαρκή κάλυψη από φοίνικες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά την ολοκλήρωση του έργου το τραμ αναμένεται να εξυπηρετεί έως και 15.000 αθλητές του γκολφ ημερησίως, προσφέροντας σημαντική ανάσα στην περιοχή, ενώ αναμένεται να μειώσει την κυκλοφορία των ειδικών αμαξιδίων σε ποσοστό που φθάνει το 65%. Η διαδρομή από τη μία άκρη του Γκολφ στην άλλη θα καλύπτεται σε περίπου 55 λεπτά.

Το συνολικό κόστος της γραμμής αναμένεται εκτιμάται πως θα αγγίξει το 1,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκ. περίπου πρόκεται να καλυφθούν από δωρεές των μελών του Glydafa Golf Gardens. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή θα διαρκέσει 18 μήνες (σ.σ. αναμένεται δηλαδή να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019) και θα γίνει τμηματικά έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του γκολφ.