Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Sunny
27°C
 

Όλο και πιο βίαιη συμπεριφορά επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα τα όπλα, ειδικοί επιβεβαιώνουν

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες η παγκόσμια κοινότητα, εξαιτίας των ολοένα κι αυξανόμενων κρουσμάτων βίας εκ μέρους των όπλων, σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Όπως προκύπτει από έρευνα στην οποία συμμετείχαν το τελευταίο διάστημα διακεκριμένοι κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, καθηγητές ιστορίας, διεθνολόγοι και παίκτες που έχουν τερματίσει το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Counter Strike», η συμπεριφορά των όπλων εμφανίζεται πιο βίαιη και ακραία από κάθε αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις κυβερνήσεις χωρών που βλέπουν τις τρομοκρατικές ενέργειες των όπλων να απειλούν τις ζωές των πολιτών τους.

«Πάντοτε τα όπλα είχαν μια τάση προς τη βία και τις δολοφονίες. Αν αναλύσουμε άλλωστε ιστορικά τη δράση τους, θα δούμε ότι προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία. Συμμετοχές σε πολέμους, ληστείες, φόνους, απειλές, τρομοκρατικές ενέργειες. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Μανιακά όπλα εισβάλλουν σε μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης σκοτώνοντας αθώο κόσμο. Πρέπει πλέον να ληφθούν μέτρα, διαφορετικά όλοι κινδυνεύουμε», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας στο «Κουλούρι» ο καθηγητής κοινωνιολογίας Αριστείδης Αβδελλάς.

Ήδη, αποφασίστηκε πως απ' πριν την αγορά κάθε όπλου, τα αντικείμενα θα υποβάλλονται σε εξονυχιστική ψυχολογική εξέταση, προτού παραδοθούν στον αγοραστή τους, ενώ τα όπλα που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιθέσεις ανά τον πλανήτη, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Τέλος, σε ότι αφορά την φονική επίθεση σε γκέι μπαρ του Ορλάντο, ήδη διευκρινίστηκε πως το όπλο είχε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δεν αποκλείεται κι η ιδεολογική του σύνδεση του με το Ισλάμ.