Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Ελπίζω ο μπαμπάς να μην μου φέρει κι άλλα μπλουζάκια με τον Τσε απ' την Κούβα

tsipras-faiΠριν φύγει ο μπαμπάς για την Κούβα, ένα πράγμα του είπα: μπαμπάκα μου, σ' εκλιπαρώ, σε χιλιοπαρακαλώ, φέρε μου πίσω ό,τι θες, αλλά δεν θέλω άλλα μπλουζάκια με το πρόσωπο του κυρίου Γκεβάρα.

Φτάνει πια. Όλα τα παιδάκια στον παιδικό σταθμό φοράνε μπλούζες με τα χελωνονιντζάκια, τον μπάτμαν, τον σπάιντερμαν και το σήμα της αγαπημένης τους ομάδας κι εγώ πρέπει να πηγαίνω ντυμένος με τον μουσάτο Τσε στο στήθος, λες και είμαι μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ. Καλά-καλά ακόμη δεν έχω τρίχες στο κεφάλι κι ο μπαμπάς θέλει να με κάνει μικρό Τσε. Τσεπράκο με φωνάζει στο σπίτι, το ξέρετε; Τσεπράκο.

Δεν φτάνει που με ονόμασε Ορφέα-Ερνέστο και καταδίκασε για πάντα τα παιδικά μου χρόνια σε ανελέητο bullying, έχει γεμίσει την ντουλάπα μου με μπλούζες και τον τοίχο του δωματίου μου με αφίσες με την ίδια φάτσα. Πιο πολύ βλέπω την μούρη του Γκεβάρα παρά του μπαμπά μου, μέχρι και στον ύπνο μου τον βλέπω πια.

Μπαμπάκα, αν με διαβάζεις, μην μου φέρεις τίποτα, ούτε παιχνίδια, ούτε άλλο δώρο. Προτιμώ να μου φέρεις πούρα και ρούμι, παρότι δεν θα μπορώ να τα απολαύσω για χρόνια. Όμως σε εκλιπαρώ, όχι άλλα μπλουζάκια με τον Τσε επειδή εκεί είναι φθηνά και τα πουλάνε παντού.

Το ξέρω ότι μου υποσχέθηκες πως δεν θα μου φέρεις κι άλλα, όμως έχω τους λόγους μου να μην εμπιστεύομαι τις υποσχέσεις σου.