Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Αδίστακτη σπείρα κακοποιών καλεί τυχαία τηλέφωνα και παίζει τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ

pasok_speiraΑλλεπάλληλα είναι το τελευταίο 48ωρο τα κρούσματα τηλεφωνημάτων σε ανύποπτους πολίτες, με τους αδίστακτους κακοποιούς να περιμένουν να σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο και αμέσως να βάζουν τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ να παίζει στη διαπασών.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η σπείρα έκανε την εμφάνισή της από το καλοκαίρι, με περιστασιακά χτυπήματα κυρίως σε σπίτια ηλικιωμένων πολιτών. Τις τελευταίες όμως εβδομάδες και ιδιαίτερα από την Κυριακή και μετά, οι επιθέσεις έχουν κορυφωθεί τόσο σε ποσότητα όσο και σε αγριότητα, με το πιο πρόσφατο κρούσμα να περιλαμβάνει μέχρι και αποσπάσματα ηχογραφημένης ομιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1985.

Όπως αναφέρουν, οι ανυποψίαστοι πολίτες συνήθως δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως τι συμβαίνει και καθυστερούν να κατεβάσουν το ακουστικό, με αποτέλεσμα στο άκουσμα του «ο ήλιος ο πράσινος» να οδηγούνται στα νοσοκομεία με κρίσεις πανικού, καρδιακά επεισόδια και οξεία συμπτώματα υπογλυκαιμίας.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική η άμεση ενημέρωση του κοινού, ώστε όλοι να ξέρουν τι να πράξουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα μιας τέτοιας άγριας επίθεσης, προτού να είναι αργά. Ειδάλλως δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε θύματα» τονίζουν έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας.

Για το σκοπό αυτό, η ΕΛΑΣ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να κυκλοφορήσει τα σχετικά μηνύματα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ ήδη λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1981 όπου καθένας μπορεί να ενημερώνεται αλλά και να αναφέρει σχετικά κρούσματα.

Στο πεδίο των ερευνών, τα κλιμάκια της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δουλεύουν πυρετωδώς, όμως προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει χειροπιαστά αποτελέσματα. Οι αρχικές υποψίες που έκαναν λόγο για ομάδα κρούσης φανατικών υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά τελικώς απορρίφθηκαν, καθώς τα περισσότερα τηλεφωνήματα γίνονται από καρτοκινητά και οι ψηφοφόροι της κας Γεννηματά κατά κανόνα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση, η Αστυνομία καλεί τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κυρίως απολυμένους συμβασιούχους του Δημοσίου, αγρότες και συνταξιούχους με μειωμένη σύνταξη, να αποφεύγουν να σηκώνουν το τηλέφωνο ή εναλλακτικά να κάνουν εκτροπή της γραμμής τους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ.