Σε βλέπουμε
Clear
27°C
 

Με χειρουργική επέμβαση αφαιρέθηκε ο σκούφος από το κεφάλι 35χρονου σκέιτερ

skater_hatΜε πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε 35χρονος σκέιτερ, προκειμένου να αφαιρέσει το σκούφο που φορούσε τα τελευταία 22 χρόνια στο κεφάλι του.

Ο Χρήστος Κ., γνωστός στους κύκλους των σκέιτερς με τα παρατσούκλια «Χρηστάκης», «grab» και «dog», ανακάλυψε σε ηλικία 12 ετών μια έντονη κλίση προς τα extreme sports στα οποία τον μύησε η παρέα του στη γειτονιά που μεγάλωσε, τη Φιλοθέη Αττικής. Ο νεαρός τότε Χρήστος αγόρασε τα απαραίτητα για να ακολουθήσει το μεγάλο του πάθος, όπως σανίδα για σκέιτ, σανίδα για σνόουμπορντ, ποδήλατο και φυσικά τα ανάλογα ρούχα τα οποία ταιριάζουν με τα παραπάνω σπορ, ανάμεσα στα οποία και ένας μωβ σκούφος γνωστής εταιρείας του χώρου.

Ο σκούφος αυτός γρήγορα έγινε το αγαπημένο αξεσουάρ του Χρήστου, και καθώς τα χρόνια περνούσαν και η ζωή του σκέιτερ άλλαζε, ο συγκεκριμένος μωβ σκούφος εξελίχθηκε στο πιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα. «Όλοι στην παρέα φορούσαν συνέχεια σκουφιά, καπέλα και κουκούλες, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Χρήστος το παράκανε λιγάκι, καθώς δεν τον αποχωριζόταν ποτέ. Έκανε ντους με αυτόν, κολυμπούσε με το σκούφο, κοιμόταν φορώντας τον, ενώ πριν δυο χρόνια ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας στο κεφάλι του και πάλι τον αγαπημένο του μωβ σκούφο», περιγράφει χαρακτηριστικά στο «Κουλούρι» στενός φίλος του σκέιτερ και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι που τον έχουν δει χωρίς σκούφο είναι μόνο όσοι τον γνωρίζουν από μικρό, αφού ο ίδιος έχει φροντίσει να πετάξει όλες τις φωτογραφίες στις οποίες είναι ασκεπής και δεν θέλει να θυμάται καν τα δύσκολα χρόνια του δίχως το μωβ του σκούφο».

Η συνήθεια του 35χρονου να μην αποχωρίζεται ποτέ το σκούφο του ωστόσο, παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή το περασμένο Σάββατο. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος βρέθηκε με τους φίλους του σε γνωστό μπαρ της Αθήνας, όπου μεγάλη εταιρεία ρουχισμού παρουσίαζε τη νέα της κασέτα για το σκέιτ. Ο Χρήστος παρακολουθούσε με προσοχή τα κόλπα των ινδαλμάτων του όταν ένιωσε μια έντονη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής του. Η αρχική του απόπειρα να ξύσει το κεφάλι του πάνω από το σκούφο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα κι έτσι επιχείρησε να αφαιρέσει για μερικά δευτερόλεπτα το σκούφο, διαπιστώνοντας έντρομος πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Ο 35χρονος πανικοβλήθηκε και άρχισε να τραβάει με μανία το σκούφο, αφαιρώντας παράλληλα και κομμάτια από το δέρμα του, με αποτέλεσμα οι φίλοι του να τον μεταφέρουν με τα ποδήλατά τους στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο σκούφος είχε γίνει πια ένα με το κρανίο του άνδρα, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να σκέφτεται και να ενεργεί αυτόνομα. Έπειτα από πολύωρο ιατρικό συμβούλιο αποφασίστηκε πως μοναδική λύση ήταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του σκούφου, η οποία ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος, με την οικογένεια του Χρήστου να διαπιστώνει με έκπληξη πως ο αγαπημένος τους συγγενής είχε ακόμα μαλλιά στο κεφάλι του.

Πλέον, οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου, διαβεβαιώνοντας πως σύντομα θα μπορεί να κάνει σκέιτ ξανά, με τον ίδιο το Χρήστο να δηλώνει ανυπόμονος να βγει από το νοσοκομείο ώστε να αγοράσει έναν καινούριο μωβ σκούφο.