Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
25°C
 

Υποθαλάσσιο μέγαρο στον βυθό του Θερμαϊκού κατασκευάζει ο Ιβάν Σαββίδης

savidisΤο αρχηγείο του στον βυθό του Θερμαϊκού χτίζει εδώ και μήνες ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με τηλεφωνική του παρέμβαση σε αθλητική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Αρένα FM.

Ο κ. Σαββίδης παρενέβη με αφορμή τη συζήτηση γύρω από τα πλέι οφ της Superleague και υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κατακτήσει την πρώτη θέση, θα φιλοξενήσει όλους τους παίκτες για ένα σαββατοκύριακο στο μέγαρό του στον βυθό του Θερμαϊκού.

Προτού οι δημοσιογράφοι προλάβουν να ρωτήσουν τι εννοεί, ο Ιβάν Σαββίδης αποκάλυψε την ύπαρξη υποθαλάσσιου εργοταξίου σε οικόπεδο 250.000 τ.μ. στον βυθό ανοιχτά της Καλαμαριάς, εκεί όπου χτίζει τη νέα έδρα των επιχειρήσεών του. Όπως ανέφερε, το μέγαρο θα καλύπτει έκταση 65.000 τ.μ. και θα διαθέτει εκτός των άλλων ελικοδρόμιο, γήπεδο ποδοσφαίρου, εστιατόρια, καφέ και σταθμό βιολογικού καθαρισμού, ενώ θα σκεπάζεται εξ ολοκλήρου από γυάλινο θόλο.

«Θα φτιάξω το στολίδι του Θερμαϊκού, που θα το καμαρώνει όλη η βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου και ο βυθός της θα γίνει το σπίτι μου» τόνισε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ο Σαββίδης είναι γιος του λαού και για τον δικό μου λαό, τους Ρωσόφωνους Ελληνοπόντιους η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή, όποιος Πόντιος θελήσει να με επισκεφθεί δεν έχει παρά να βουτήξει οποιαδήποτε στιγμή».

Στους χώρους του μεγάρου θα στεγάζονται επίσης δύο Ιεροί Ναοί, τρία κοινωφελή ιδρύματα υποστήριξης αστέγων, απόρων και παιδιών με ανίατες ασθένειες καθώς και ειδικό σχολείο διδασκαλίας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας για οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η επικοινωνία με το λιμάνι θα γίνεται με απευθείας υποθαλάσσια σήραγγα κατά μήκος της ακτογραμμής, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο και το μετρό της Θεσσαλονίκης να φθάσει μελλοντικά μέχρι το σημείο.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Ιβάν Σαββίδη για να ζητήσει επιπλέον διευκρινίσεις, όμως η τηλεφωνική σύνδεση διακόπηκε απότομα όταν ο επιχειρηματίας επιβιβάστηκε σε μεταλλική κάψουλα στη μαρίνα μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς και άρχισε σιγά-σιγά να βυθίζεται, ενώ γελούσε με την καρδιά του.