Σαν να χέζεις ανάποδα
Partly sunny
25°C
 

Μετά τον καρκίνο, και τα υπόλοιπα ζώδια αποκτούν την ασθένειά τους

zodiaΣε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν οι καρκίνοι από το στίγμα και όλους τους αρνητικούς συνειρμούς της επάρατης νόσου, ο Διεθνής Οργανισμός Αστρολογίας σε συνεργασία με τη NASA και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποφάσισε να συνδέσει κάθε ζώδιο με μια θανατηφόρα ασθένεια. Η διαδικασία που ακολούθησαν οι τρεις οργανισμοί ήταν η σύγκριση των ζωδιακών αστερισμών με τους ιούς ή τα βακτήρια που προκαλούν την κάθε ασθένεια ώστε να αντιστοιχήσουν σε κάθε ζώδιο την πιο κατάλληλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αστερισμός του τοξότη ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον βάκιλο που προκαλεί τον τύφο. Οι αντιστοιχίες των ζωδίων με τις ασθένειές τους έχει ως εξής:

   Κριός   Κίτρινος πυρετός
   Ταύρος   Φυματίωση
   Δίδυμοι   Ιλαρά
   Καρκίνος   Καρκίνος
   Λέων   Ευλογιά
   Παρθένος   Ελονοσία
   Ζυγός   Έμπολα
   Σκορπιός   Ισπανική γρίπη
   Τοξότης   Τύφος
   Αιγόκερως   Λύκος
   Υδροχόος   Κίρρωση
   Ιχθύς   Ανεμοβλογιά

Όλοι θα θυμόμαστε την ανεπιτυχή προσπάθεια της NASA να πείσει πως ο Οφιούχος είναι το 13ο ζώδιο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνονται επιτυχώς προσθήκες και αλλαγές σε ζώδια, καθώς το μακρινό 1324, ο τότε αρμόδιος οργανισμός για όλα τα ζωδιακά θέματα, το πανεπιστήμιο της Πίζας, αποφάσισε να αντιστοιχίσει ημιπολύτιμους λίθους σε όλα τα ζώδια. Μέχρι τότε, μονάχα ο Υδροχόος είχε το δικό του πέτρωμα, τον αμέθυστο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πιστευόταν πως προστατεύει τους Υδροχόος από τη μέθη.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλά περιστατικά ζωδιακού μίσους στην Ευρώπη, και υπερβολικά πολλές παθήσεις σχετικές με την κατανάλωση αλκοόλ για τους Υδροχόους. Το μέλλον όμως επεφύλασσε μια μοιραία έκπληξη καθώς οι Υδροχόοι συνδέονται πλέον και επιστημονικά με την κίρρωση.

Ο διεθνής οργανισμός αστρολογίας δεν έχει κάνει γνωστό το αν στο εξής όλα τα ζώδια θα αποκαλούνται με το όνομα της αντίστοιχης ασθένειας, ή αν απλά το κάθε ζώδιο θα μια ασθένεια που θα μπορεί να την αισθάνεται δική του. Για κάθε το νεότερο το «Κουλούρι» θα σας κρατήσει ενήμερους.